Om

Om advokat Borgen


Med bakgrunn fra et mellomstort advokatfirma, har jeg fått bred erfaring og høy kompetanse innenfor en rekke rettsområder, herunder omfattende prosedyreerfaring for fylkesnemnda, tingrett og lagmannsrett.


I likhet med mange andre advokater er jeg allmennpraktiserende og trives godt med nye utfordringer. Jeg er jevnlig i retten med saker som gjelder barnefordeling, barnevern, straffesaker og skilsmisser, men har også saker knyttet til andre rettsområder. Min særskilte kompetanse er imidlertid innenfor de problemstillinger som oppstår i familiære relasjoner - særlig det økonomisk oppgjøret mellom tidligere ektefeller/samboere og barnefordeling.


Som sønn av en oppfinner trives jeg best når jeg kan bruke kreativitet til å finne gode løsninger for klienten - fortrinnsvis før, men også underveis i en rettslig behandling. Jeg streber etter å utføre mitt arbeid med integritet, kvalitet og lojalitet.

Jobbens

Glede

De morsomste sakene, er de sakene hvor man i starten

føler seg nesten rådvill...


Der man over tid kommer seg til et stadium hvor underbevisstheten arbeider kontinuerlig i bakgrunn. Der kreativiteten får fritt spillerom og de beste idéene kan oppstå!


Når jobben føles mer som en hobby, da gjør man også den beste jobben!

Tilleggskompetanse

Når man jobber med varierte saker, møter man stadig problemstillinger som spenner over flere fagdisipliner. Enten det gjelder jussen eller helt andre fagområder, opplever jeg tidvis stor glede av kunnskap innen andre akademiske fag eller interesser jeg har som privatperson.

Internasjonal privatrett

Internasjonal privatrett er fagområde som gjelder valg mellom flere lands regler i en tvist, samt  valg av vernetinget. Eksempel: Skal norsk eller engelsk rett legges til grunn ved en skilsmisse, hvis partene er britiske statsborgere? Som du kanskje skjønner, kan det å få saken vurdert etter ett lands rett, gi fordeler ett annet lands ikke gir.

Filosofi

Å lese diverse filosofiske tekster er noe jeg setter pris på å gjøre på fritiden min. Dette danner på flere måter grunnlaget for en rasjonell, kritisk og  logisk tankegang - noe som er vell så viktig å ha rettet mot sin egen sak, og som bidrar til å skape argumentasjonen mellom det retten sier og det retten burde si.  

Fritidsinteresser

Som privatperson har jeg flere hobbyer jeg liker å bruke tid på. Disse strekker seg fra å studere kosmologi, følge med på aksjemarkedet, spille snooker og tegne/male. Felles for disse interessene, er at de legger til rette for en kognitiv trening på å mentalt visualisere komplekse forhold og se den helhetlige dynamikken. Dette kommer utrolig godt med i arbeidet som advokat og jeg foretrekker å strukturere kompliserte saker som et tankekart - fremfor kjedelig lange tekster. 

Beliggenhet

Jeg har kontor i den ærverdige børsgården på Bragernes torg i Drammen sentrum. Kontoret har historie som det eldste kontinuerlige advokatkontoret i Drammen, og frem til januar 2022 satt jeg her i kontorfellesskap med advokat Thorgeier Kjær. Veiledningen og kunnskapsdelingen jeg har hatt glede av i samarbeidet med advokat Kjær har vært- og er uvurderlig, og jeg betrakter det som et kvalitetsstempel i seg selv.  


Du kan også lese mer om Borgenadvokat på advokatmatch.no sin oversikt over omtalte advokatkontorer i Drammen HER


Selvom jeg holder til i Drammen, tar jeg oppdrag over hele landet.


Velkommen skal du være!